Agile en/of Projecten

 In Agile, Projecten

Zijn projecten in de Agile wereld mogelijk?

Een beetje vreemde titel, want wat suggereert dit? Is er een tegenstelling of juist niet, of kan het samen? In de Agile wereld is het woord ‘project’ uitgebannen en zouden ‘projectmanagers’ niet meer nodig zijn. In SAFe komt het woord ‘project’ niet meer voor. Er wordt op bijeenkomsten gesproken over ‘traditionele projecten’, waarbij in één adem diverse kenmerken van Waterval projecten worden genoemd. Aan de andere kant kun je cursussen Agile Projectmanagement volgen en er boeken over lezen. In de cursussen en bijeenkomsten worden Waterval projecten vergeleken met Agile projecten. De verwarring lijkt soms compleet. Of bedoelen we gewoon steeds wat anders als we woorden als agile en projecten gebruiken?
Lees verder op: agile-en-of-projecten
Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Neem contact met mij op

Stuur mij een mail en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt